Get Adobe Flash player

Repetities4TuneRep_04

4Tune repeteert elke woensdagavond, met uitzondering van de schoolvakanties.

Tijd: woensdag van 20.00 tot 22.00 uur.
Plaats: Openbare Jenaplanschool De Vuurvogel, Veldsingel 2, 6581 TC Malden.

Het verloop van een repetitie
4TuneRep_03De repetities starten met het losmaken van het lichaam door eenvoudige ontspanningsoefeningen, gevolgd door aandacht voor de stemvorming waaronder ook articulatie, adembeheersing en ritme aan bod komen. Meestal wordt het eerste deel van de repetitie besteed aan het leren van de ‘noten‘. In het tweede deel van de repetitie gaan we aan de slag met bekende nummers om daar verdieping aan te geven. De repetitie wordt onderbroken door een korte pauze. De dirigent maakt een repetitieschema, zodat duidelijk is wat je thuis moet voorbereiden.

 

Nieuwe nummers instuderen

4TuneRep_07Nieuwe nummers worden uitgezocht en aangeschaft door de muziekcommissie in overleg met de dirigent. Leden kunnen bij de muziekcommissie ideeën voor nieuw repertoire aanleveren. Elk lid heeft een eigen muziekmap. De bladmuziek blijft overigens eigendom van 4Tune.

Je repeteert thuis je eigen partij met behulp van midifiles zodat het gezamenlijk instuderen vlot verloopt.

Stemrepetities / stemvorming / koorklas

Voorafgaand aan de reguliere repetitie kan er een extra half uur repetitie worden ingelast op verzoek van de leden of van de dirigent. Soms geeft de dirigent een stemgroep apart extra scholing (hiervoor wordt dan een rooster gemaakt), soms is er individuele stemvorming en als er een groepje nieuwe leden is, kan dit half uur gebruikt worden om extra zingen te oefenen.

 

4Tune
4Tune 2016 buiten
Oproep nieuwe leden

Vrouwenkoor 4Tune uit Malden heeft plaats voor nieuwe zangeressen in alle stemgroepen. Ben je op zoek naar een gezellig koor met een breed repertoire dat muzikaal wil groeien? Kijk dan snel op de pagina's 'Nieuws' en 'Lid worden' voor meer informatie.